Mejerianläggning för osttillverkningDifferent
10T
Mejerianläggning för osttillverkning
Different
10T
Tillverkningsår
2005
Skick
Begagnad
Plats
Odžak 

Visa bilder
Visa karta
Uppgifter om maskinen
- Maskinbeskrivning:
- Mejerianläggning för osttillverkning
- Tillverkare:
- Different
- Modell:
- 10T
- Tillverkningsår:
- 2005
- Skick:
- nästan som ny (begagnad)
Pris och plats
- Plats:
- Titova b.b., 76290 Odzak, BA
Ring
Erbjudandets detaljer
- Förtecknings-ID:
- A799-1195
- Senast uppdaterad:
- den 2024.12.16
Beskrivning
MEJERI FÖR PRODUKTION AV HÅRDA OCH HALVHÅRDA OSTAR samt färskost för bageriindustrin
Vi erbjuder ett komplett mejeri för bearbetning av mjölk till hårda och halvhårda ostar med högkvalitativ produktionsteknik (t.ex. Grana Padano–Italien), samt produktion av färskost för bageriindustrin. Mejeriet byggdes 2005 och är utrustat med modernaste rostfria utrustning för osttillverkning. Det har egen värmeanläggning, laboratorium för produktkontroll och inom fabriken finns kontor samt reservlager.
Kapacitet: 1 sats på 5 000 liter mjölk kan bearbetas inom 3–4 timmar
1 skift på 8 timmar bearbetar 10 000 liter mjölk med 4 arbetare
Färdiga produkter enligt månadsvis kapacitet:
Halvhårda och hårda ostar...upp till 30 ton/månad
Keso (kvarg)...upp till 10 ton/månad
Färskost...upp till 10 ton/månad
Beskrivning av anläggningen, se bifogad PLANRITNING:
Inlastning, produktion, torkning, paketering, saltlake, mognad...
Mognadsrum med trähyllor, utrustat med reglerad luftfuktighet och temperatur. Det finns även en biologisk reningsanläggning för avloppsvatten.
Utrustningen kräver en yta om 500 m², höjd ca 5 m.
Pannrum: 130 m², 2 pannor – en gasbrännare, en oljeeldad.
Kylrum ca 50 m², höjd 6 m, temperatur 2–8 °C.
Nödvändig eleffekt: 50–60 kW
Lista över teknisk utrustning:
1. Mjölkflödesmätare med avluftning
2. Lagringstank för färsk mjölk
3. Anläggning för termisering av mjölk/plattpastörisator
4. Separator – centrifugalrening och standardisering av mjölk
5. Cylindrisk gräddbehållare
6. Fermentorer för produktion av ostkultur
7. Osttank
8. Lagringstank för värmebehandlad mjölk
9. Vassletank
10. Förpress för ost
11. Arbetsbord för fyllning av ostmassa i formar
12. Pneumatiska ostpressar
13. CIP-anläggning för maskindisk
14. Saltlake
15. Trähyllor för ostmognad
16. Rörlig plattform för sortering och skötsel av ost
Dkedpfx Aoix N R Njdbju
17. Tredelad diskho/form för ost och ostformar
18. SC-självsugande pump
19. CC-centrifugalpump
20. Kar för produktion av färskost
21. Packmaskin
Mjölkmottagning: 2 tankar à 10 000 L
Vassletank: 1 st à 20 000 L
CIP: 3 tankar à 1 000 L vardera
Duplicatorer: 2 x 1 000 L
Huvudpanna 5 000 L, manuell inställning, Alfa Metal – HR
Pastörisator: Jedinstvo - HR - 5 000 L/h - ca 20 år gammal
Separator: Alfa Laval - Sverige - 5 000 L/h - ca 20 år gammal
Schulenburg-kar 2 500 L
Mejeriets driftstart: 2007–2008……produktionen upphörde 2016.
Mindre service krävs: besiktning av utrustning och smörjning
Teknisk dokumentation för utrustningen finns
OBS: Försäljning av endast komplett utrustning. Transport: ca 5–6 x 40ft containrar.
Fler bilder på begäran!
Annonsen översattes automatiskt och vissa översättningsfel kan ha inträffat.
Vi erbjuder ett komplett mejeri för bearbetning av mjölk till hårda och halvhårda ostar med högkvalitativ produktionsteknik (t.ex. Grana Padano–Italien), samt produktion av färskost för bageriindustrin. Mejeriet byggdes 2005 och är utrustat med modernaste rostfria utrustning för osttillverkning. Det har egen värmeanläggning, laboratorium för produktkontroll och inom fabriken finns kontor samt reservlager.
Kapacitet: 1 sats på 5 000 liter mjölk kan bearbetas inom 3–4 timmar
1 skift på 8 timmar bearbetar 10 000 liter mjölk med 4 arbetare
Färdiga produkter enligt månadsvis kapacitet:
Halvhårda och hårda ostar...upp till 30 ton/månad
Keso (kvarg)...upp till 10 ton/månad
Färskost...upp till 10 ton/månad
Beskrivning av anläggningen, se bifogad PLANRITNING:
Inlastning, produktion, torkning, paketering, saltlake, mognad...
Mognadsrum med trähyllor, utrustat med reglerad luftfuktighet och temperatur. Det finns även en biologisk reningsanläggning för avloppsvatten.
Utrustningen kräver en yta om 500 m², höjd ca 5 m.
Pannrum: 130 m², 2 pannor – en gasbrännare, en oljeeldad.
Kylrum ca 50 m², höjd 6 m, temperatur 2–8 °C.
Nödvändig eleffekt: 50–60 kW
Lista över teknisk utrustning:
1. Mjölkflödesmätare med avluftning
2. Lagringstank för färsk mjölk
3. Anläggning för termisering av mjölk/plattpastörisator
4. Separator – centrifugalrening och standardisering av mjölk
5. Cylindrisk gräddbehållare
6. Fermentorer för produktion av ostkultur
7. Osttank
8. Lagringstank för värmebehandlad mjölk
9. Vassletank
10. Förpress för ost
11. Arbetsbord för fyllning av ostmassa i formar
12. Pneumatiska ostpressar
13. CIP-anläggning för maskindisk
14. Saltlake
15. Trähyllor för ostmognad
16. Rörlig plattform för sortering och skötsel av ost
Dkedpfx Aoix N R Njdbju
17. Tredelad diskho/form för ost och ostformar
18. SC-självsugande pump
19. CC-centrifugalpump
20. Kar för produktion av färskost
21. Packmaskin
Mjölkmottagning: 2 tankar à 10 000 L
Vassletank: 1 st à 20 000 L
CIP: 3 tankar à 1 000 L vardera
Duplicatorer: 2 x 1 000 L
Huvudpanna 5 000 L, manuell inställning, Alfa Metal – HR
Pastörisator: Jedinstvo - HR - 5 000 L/h - ca 20 år gammal
Separator: Alfa Laval - Sverige - 5 000 L/h - ca 20 år gammal
Schulenburg-kar 2 500 L
Mejeriets driftstart: 2007–2008……produktionen upphörde 2016.
Mindre service krävs: besiktning av utrustning och smörjning
Teknisk dokumentation för utrustningen finns
OBS: Försäljning av endast komplett utrustning. Transport: ca 5–6 x 40ft containrar.
Fler bilder på begäran!
Annonsen översattes automatiskt och vissa översättningsfel kan ha inträffat.
Leverantör
Observera: Registrera dig gratis eller logga in, för att få tillgång till all information.
Registrerad sedan: 2012
Skicka förfrågan
Telefon & Fax
+385 31 8... annonser
Din annons har raderats framgångsrikt
Ett fel har uppstått